Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Надходження ЄСВ від платників Сумщини склали понад 3,2 млрд гривень

опубліковано 07 травня 2024 о 08:47

Головне управління ДПС у Сумській області інформує, що впродовж січня – квітня 2024 року працедавці  Сумщини перерахували до державних цільових фондів 3274,4 млн грн єдиного соціального внеску. У порівнянні з  аналогічним періодом минулого року надходження ЄСВ зросли на   389,0 млн грн, або на 13,5 відсотка.  

У квітні 2024 року страхувальники перерахували    902,3 млн гривень єдиного соціального внеску. Зазначена сума на 148,8 млн грн, або на 19,8 відс. більша фактичних надходжень квітня минулого року.

Звертаємо увагу, відповідно до частини 12 статті 9 Закону України  від 08 липня 2010 року № 2464 «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування» єдиний внесок підлягає сплаті незалежно від фінансового стану платника. 

За наявності у платника єдиного внеску одночасно із зобов'язаннями із сплати єдиного внеску зобов'язань із сплати податків, інших обов'язкових платежів, передбачених законом, або зобов'язань перед іншими кредиторами зобов'язання із сплати єдиного внеску виконуються в першу чергу і мають пріоритет перед усіма іншими зобов'язаннями, крім зобов'язань з виплати заробітної плати (доходу).