Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податок на доходи фізичних осіб є головним джерелом наповнення місцевих бюджетів, тому й забезпечення його надходжень своєчасно і в повному обсязі є надзвичайно важливим

опубліковано 07 травня 2024 о 08:38

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує, що податок на доходи фізичних осіб є головним джерелом наповнення місцевих бюджетів, тому й забезпечення його надходжень своєчасно і в повному обсязі є надзвичайно важливим. 

Наразі, під час війни, багато хто відчуває велике напруження, невпевненість у завтрашньому дні. Прикро, але й у такий час ще трапляються роботодавці, готові на цій невпевненості зробити капітал, попри інтереси на інших. 

Насамперед це стосується виплати заробітної плати у «конверті» - коштів сьогодення, які не дають сподівання на майбутнє. Без сумніву, вони забезпечують нинішні потреби, дають змогу підтримувати життєвий рівень зараз. Але…

Якщо сьогодні не буде своєчасних відрахувань до бюджету із заробітної плати, то в першу чергу державі ні з чого підтримувати військових, які боронять нашу землю, підтримувати гідний рівень соціального та пенсійного забезпечення, розв’язувати інші нагальні питання захисту населення та внутрішньо переміщених осіб. 

Потрібно зрозуміти, що коли людина зі сплаченими податками до держави — то держава з бюджетом, а сплачені податки повертаються соціальним забезпеченням до людини. 

Тож, шановні платники податків, усі, хто є найманим працівником, та чиєю працею заробляються гроші, пам’ятайте - ваше майбутнє залежить від вас.

Не дайте себе ошукати та позбавити захисту держави.