Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Лебединській ДПІ інформували про порядок отримання витягу з Журналу реєстрації повідомлень

опубліковано 27 лютого 2024 о 11:50

Днями в Лебединській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Сумській області була проведена чергова зустріч з платниками податків територіальної громади. 

В. о. начальника Лебединської ДПІ Людмила Марченко нагадала присутнім, про порядок отримання від ДПС витягу з Журналу реєстрації повідомлень про відкриття/закриття рахунків.

Під час зустрічі  було повідомлено, що платник податків може надіслати до ДПС в електронній формі через Електронний кабінет, що функціонує відповідно до статті 42 1 глави 1 розділу II Податкового кодексу України, або з використанням електронних комунікаційних мереж запит про отримання витягу з Журналу реєстрації повідомлень про відкриття/закриття рахунків у фінансових установах за формою N П9 згідно з додатком 10 до зазначеного Порядку. У запиті зазначається, про які рахунки запитується інформація - ті, про які не надходили повідомлення про їх закриття (відкриті рахунки) та/або ті, про які надійшли повідомлення щодо їх закриття (закриті рахунки), із зазначенням періоду закриття.

Податкова служба не пізніше наступного робочого дня після надходження запиту надсилає платнику податків витяг з Журналу реєстрації повідомлень про відкриття/закриття рахунків у фінансових установах за формою N П10 згідно з додатком 11 Порядку.

Витяг з Журналу формується засобами інформаційно-комунікаційної системи ДПС і надсилається платнику автоматично з використанням електронних комунікаційних мереж в електронній формі, а також розміщується в Електронному кабінеті ДПС. 

Було зазначено, що у витягу зазначаються інформація про платника податків та всі його рахунки, які взято на облік в контролюючих органах, згідно із критеріями, що вказані у запиті платником податків (закриті та/або відкриті). 

Витяг є чинним до внесення відповідних змін до Журналу.

Крім того, присутнім нагадали, що відомості з Державного реєстру про джерела та суми нарахованого доходу, утриманого та перерахованого податку й військового збору можна отримати на порталі «Дія». 

З метою  отримання зазначеної послуги необхідно зареєструватись або авторизуватись в кабінеті громадянина на порталі «Дія» за адресою http://diia.gov.ua за допомогою кваліфікованого електронного підпису або BankID. 

Потім, обравши період за який потрібно отримати інформацію, необхідно сформувати та надіслати відповідний запит із зазначенням електронної адреси запитувача, для отримання відповіді.

Повідомлення про готовність довідки надсилається на електронну адресу фізичної особи, а також доступно до перегляду на порталі «Дія», в кабінеті громадянина, у розділі «Зверніть увагу». 

Довідку можна завантажити у розділі «Документи».