Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч у Липоводолинській ДПІ

опубліковано 13 вересня 2023 о 10:15

Фахівцями Липоводолинської ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області проведено зустріч із платниками податків з актуальних питань податкового законодавства. 

Під час заходу роз’яснено норми Закону України від 30 червня 2023 № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». 

Платників поінформовано про особливості відновлення відповідальності за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265). 

Наголошено, що добровільне виконання вимог законодавства сфери торгівлі, громадського харчування та послуг, до якого відноситься і Закон № 265, не тільки  вбереже суб`єкта господарювання від додаткових витрат у вигляді штрафних (фінансових) санкцій, а й стане надійним оберегом від перевірок, які проводить ДПС. 

Також обговорено порядок та нарахування фізичним особам мінімального податкового зобов`язання за 2022 рік у 2023 році та термін його сплати. Особливу увагу було звернуто на перелік підтверджуючих документів для проведення звірки даних у разі незгоди з визначенням контролюючим органом зобов`язань.