Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з представниками бізнесу в Ямпільській ДПІ

опубліковано 13 вересня 2023 о 09:48

У приміщенні Ямпільської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Сумській області відбулась зустріч з платниками податків щодо особливостей новацій  Закону України від 30.06.2023 №3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану». 

Фахівці акцентували увагу на тому, що  у рамках дії Закону України № 3219-ІХ уже з 1 жовтня 2023 року відновлюється застосування штрафних санкцій за порушення представниками бізнесу використання реєстраторів розрахункових операцій (РРО) та програмних реєстраторів розрахункових операцій (ПРРО) та нагадала, що обов’язкове застосування РРО чи ПРРО передбачено ще з 1 січня 2022 року.  

Наголосили, що представники бізнесу можуть самі обирати, який тип касового апарату використовувати – класичний РРО чи програмний. ДПС також пропонує до застосування безкоштовне ПРРО від ДПС, функціонал якого відповідає законодавчим вимогам, а придбання, оновлення та застосування не потребує витрат та спеціальних навичок користувача.  

Також, протягом зустрічі платникам висвітлено питання нарахування мінімального податкового зобов’язання фізичним особам, звернуто увагу платників податків на зручність та простоту електронного звітування за допомогою безкоштовного сервісу «Електронний кабінет», що розташований на вебпорталі Державної податкової служби України.