Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Путивльська ДПІ: зустріч з платниками податків

опубліковано 14 вересня 2023 о 09:00

Фахівці Путивльської ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області  активно проводять роз’яснювальну роботу серед платників податків та надають консультації з питань новацій податкового законодавства.

Так, напередодні податківці провели зустріч з платниками податків. Під час зустрічі податківці, зокрема, поінформували підприємців про скасування можливості для фізичних осіб-підприємців платників єдиного податку І та ІІ групи не сплачувати єдиний податок.
Особлива увага була приділена питанню застосування РРО та ПРРО. Ацентували,  що ДПС запропоновано бізнесу безоплатне програмне рішення (ПРРО), яке призначене для реєстрації розрахункових операцій та пристосоване для операційних систем Android, iOS, Windows, Web. Версії програмного забезпечення ПРРО від ДПС постійно оновлюються. Вибір суб’єкта господарювання щодо застосування ним у своїй господарській діяльності безоплатного, комерційного чи власного ПРРО, або РРО, не обмежується. Перехід від застосування РРО до застосування ПРРО або навпаки, здійснюється через процедуру скасування реєстрації та реєстрацію відповідного РРО чи ПРРО.
Податківці звернули увагу, що на сайті Державної податкової служби у вкладці «Банер «Програмні РРО» (http://tax.gov.ua/baneryi/programni-rro/), можна ознайомитись із необхідною документацією: нормативно-правова база, інструкції користувача, відповідальні особи, відеоуроки тощо. 
Також, під час зустрічі з бізнесом обговорили тему особливостей визначення МПЗ  та  переваг електронного звітування. 
Учасники зустрічі отримали рекомендації та знання, які допоможуть їм дотримуватися  податкового законодавства та  працювати в правовому полі.