Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Конотопська ДПІ: про новації податкового законодавства під час зустрічі

опубліковано 12 вересня 2023 о 10:40

Днями, в приміщенні Конотопської ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області проведена  зустріч з платниками податків щодо новацій податкового законодавства. 
Під час заходу увагу було приділено змінам, які запроваджені  Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану», зокрема, відповідальності за порушення порядку здійснення розрахункових операцій .

Акцентовано увагу фізичних осіб – підприємців, що з 1 жовтня 2023 року відновлюється застосування штрафних санкцій за порушення порядку використання РРО/ПРРО (крім порушень, що вчинені на окупованих територіях або територіях бойових дій). Сума штрафу залежить від суми чека та кількості виявлених порушень.

Також, під час зустрічі податківці розповіли про земельні ділянки, по яких розраховується мінімальне податкове зобов`язання (далі – МПЗ); земельні ділянки, по яких не розраховується МПЗ; особливості розрахунку та сплати податків для фізичних осіб.  

Наголошено на той факт, що фізичні особи – платники податків мають можливість самостійно провести звірку щодо розрахунків із бюджетом та виконати податкові зобов`язання через Електронний кабінет.