Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Недригайлівська ДПІ: щодо обов’язку застосування РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій  

опубліковано 12 вересня 2023 о 10:42

Фахівці Недригайлівської ДПІ ГУ ДПС  у Сумській області провели зустріч з платниками податків щодо актуальних питань та новацій податкового законодавства.  

Під час зустрічі посадовці наголосили на обов’язковому застосуванні РРО/ПРРО при здійсненні розрахункових операцій та використанні електронних платіжних засобів.  

Крім цього, розповіли про заборону з 1 серпня використовувати ПРРО в режимі офлайн без отриманого в податковій службі діапазону фіскальних номерів, сформованих фіскальним сервером контролюючого органу, відновлення з 1 жовтня відповідальності платників податків за порушення у сфері РРО при продажу підакцизних товарів та спрощення вимог до відображення у фіскальному чеку назви товару.   

Протягом заходу платникам висвітлено питання нарахування мінімального податкового зобов`язання (далі – МПЗ) фізичним особам, зокрема податківці розповіли, що у перше  МПЗ визначається контролюючим органом за податковою адресою фізичної особи по всіх земельних ділянках незалежно від місця їхнього  розташування за 2022 рік у 2023 році.  

Також фахівці ДПІ нагадали про право громадян на податкову знижку, скористатися якою можна до 31 грудня поточного року.