Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Підсумки роботи Липоводолинської ДПІ за травень 2023 року

опубліковано 06 червня 2023 о 09:00

За травень 2023 року Липоводолинською державною податковою інспекцією Головного управління ДПС у Сумській області надано 115 адміністративних послуг.

Серед найбільш поширених адміністративних послуг є Видача картки платника податків, створення Облікових карток за ф. 1ДР та Видача відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків, що складає 70 відсотків від загальної кількості наданих адміністративних послуг або 81 запит, який оброблений. 

Крім того, протягом травня 2023 року опрацьовано від новостворених платників податків 11 заяв про застосування спрощеної системи оподаткування, видано 7 витягів з реєстру платників єдиного податку,  зареєстровано 12 реєстраторів розрахункових операцій та 4 книги обліку розрахункових операцій.

В Липоводолинській державній податковій інспекції Головного управління ДПС у Сумській області платники податків мають можливість отримати увесь спектр послуг, які надають податкові органи. Зокрема, і подання звітності в електронному вигляді за допомогою «Електронного кабінету».

Працівники Липоводолинської ДПІ допомагають усім бажаючим безкоштовно освоїти технологію подання податкової звітності в електронному вигляді, проводять роз’яснення з питань подання податкової звітності, зокрема, навчають як подати звіти в електронній формі, накладати електронний цифровий підпис та стежити чи документ прийнятий, а також знайомлять із можливостями Електронного кабінету, розповідають про переваги користування безкоштовними електронними сервісами ДПС України. За травень 2023 року проведено 5 практичних занять.

Фахівці Липоводолинської ДПІ наголошують, що електронне звітування – найбільш зручний та сучасний формат спілкування з контролюючими органами. 

Нагадуємо, що надання адміністративних послуг, виконання інших функцій сервісного обслуговування та проведення практичних занять здійснюється в приміщенні Липоводолинської ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області за таким графіком: понеділок – п’ятниця з 9:00 до 16:00.