Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сумська ДПІ: громадянам та представникам бізнесу надано 4518 адмінпослуг  в електронній формі

опубліковано 02 червня 2023 о 13:58

Працівниками ЦОП Сумської державної податкової інспекції здійснюється сервісне обслуговування платників податків;  реєстрація та ведення обліку платників податків і платників єдиного внеску, об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням; формування та ведення Державного реєстру фізичних осіб - платників податків, надання адміністративних послуг, своєчасне приймання та комп’ютерна обробка податкової звітності, реєстрація реєстраторів розрахункових операцій, тощо.  

Протягом січня-травня 2023 року громадянам та представникам бізнесу надані 15825  адміністративних послуг, з них 4518-  в електронній формі.

Найбільша їх частина - це видача карток платника податків та внесення до паспорта громадян України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. Нею скористалися 6033 платників. Видано відомостей із Державного реєстру фізичних осіб-платників про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків 2907 платникам.

Користуються попитом і такі адміністративні послуги: реєстрація платника єдиного податку, за п’ять місяців поточного року зареєстровано 2635,  платників, з них в електронній формі – 1134, сформовано 2364 витягів з реєстру платників єдиного податку, з них в електронній формі - 1935. Окрім того, за січень-травень 2023 року спеціалісти ЦОП видали 288 довідок на підтвердження статусу податкового резидента України, видано довідок про доходи фізичних осіб-платників податків – 169.

Згідно наказів Головного управління ДПС у Сумській області №51 від 25.04.2022 року «Про виконання функціональних повноважень ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області в умовах воєнного стану» та наказу №64 від 23.05.2022 року «Про внесення змін до наказу Головного управління ДПС у Сумській області від 25.04.2022 №51» виконання повноважень за Білопільську  ДПІ, у якій запроваджено дистанційну роботу покладено на Сумську ДПІ. 

          Протягом перших п’ять місяців 2023 року працівниками відділу з надання адміністративних та інших послуг, організації роботи ЦОП Сумської ДПІ надано адміністративних послуг по ДПІ, в яких запроваджено дистанційну роботу в кількості - 239, а саме:

 Білопільська ДПІ - зареєстровано 125 платників єдиного податку, сформовано 114 витягів з реєстру платників єдиного податку. 

 За даний період зареєстровано: реєстраторів розрахункових операцій     (РРО) – 506, книг обліку розрахункових операцій - 857.

 В Центрі обслуговування Сумської  ДПІ платники податків мають змогу отримати усні консультації з питань оподаткування, подати звіти, отримати  реквізити бюджетних рахунків щодо сплати податків та зборів, а також зробити звірки щодо облікових даних по податкам та зборам.

Податківці звертають увагу, що громадяни можуть отримати послуги не відвідуючи податкову. Для цього необхідно за допомогою електронного ключа скористатися відповідним сервісом в Електронному кабінеті платника (https://cabinet.tax.gov.ua).