Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шосткинські податківці провели лекцію «ФОП-початківець, як обрати систему оподаткування»

опубліковано 17 березня 2023 о 13:30

У ході зустрічі з платниками податків в Шосткинському  просторі «Вільна» начальником   Шосткинської ДПІ Наргуль Кужельною  та  головним  державним інспектором Світланою Мороз проведено лекцію на тему «ФОП-початківець, як обрати систему оподаткування».

Податківці надали практичні рекомендації щодо  особливостей  обрання системи оподакування для фізичних осіб підприємців, проінформували про норми законодавства. 

Під час заходу  працівники ДПІ    повідомили  про найбільш актуальні питання стосовно особливостей застосування спрощеної системи оподаткування фізичними особами – підприємцями. 

Фахівці податкової   закцентували  увагу слухачів на максимальне використання електронних сервісів ДПС, зокрема розповіли, що за допомогою Загальнодоступного інформаційно-довідкового  ресурсу (ЗІР),  кожен платник податків в режимі online може дізнатися офіційну позицію ДПС з найактуальніших питань оподаткування. Цим сервісом можуть скористуватися не лише досвідчені фахівці бухгалтерських та фінансових служб підприємств, а й підприємці-початківці.

Також  нагадали  про переваги подання звітності в електронному вигляді та повідомили, що платники в разі необхідності можуть отримати кваліфіковану практичну допомогу податківців щодо використання електронних сервісів ДПС України.