Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Сумська ДПІ: сервісна платформа Електронний кабінет – сучасна та дієва допомога платнику податків

опубліковано 24 березня 2023 о 09:28

Фахівцями Сумської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Сумській області була проведена зустріч з платниками податків обласного центру. 

Цього разу відвідувачі податкової були проінформовані про те, що налагодження ефективної співпраці з платниками податків являється одним з основних напрямків роботи фахівців Сумської ДПІ. 

Наразі увага зосереджена на здобутті довіри громадян до діяльності органів та фахівців ДПС. Тому формат співпраці має бути не формальним, а реально дієвим.  Сучасна податкова служба забезпечує спрощення процедур отримання адміністративних, консультаційних та інформаційних послуг, створюючи комфортні умови для кожного відвідувача. 

Як повідомила начальник Сумської ДПІ Валентина МЕЛІКОВА, пріоритети у роботі податківців залишаються незмінними: головний акцент зроблено на електронні сервіси, мінімізацію людського фактора, посилення аналітичної складової роботи. 

Доступними та зрозумілими залишаються податкові сервіси, що дозволяють мінімізувати документообіг; спростити процедуру реєстрації, сплати податків та звітування; запровадження новітніх технологій дозволяє зменшити час на адміністрування податків, платежів та інших формальностей.  

Державна податкова служба, впроваджуючи клієнторієнтований підхід, створила єдину сервісну платформу – Електронний кабінет, який працює у режимі 24/7. Це електронний сервіс, який за допомогою спеціального інструмента доступу з використанням електронно-цифрового підпису дозволяє платнику податків працювати з органами податкової служби в режимі реального часу.

Промовець зазначила, що за допомогою Електронного кабінету, у режимі реального часу можна сформувати та надіслати до органів ДПС:

- податкову та фінансову звітність,

- запити на отримання інформації,

- заяви для реєстрації платниками окремих податків,

- листи,

       - сплатити податки, збори, платежі та перевірити розрахунки сум податкових зобов’язань тощо.  

Завершуючи спілкування, керівник інспекції нагадала, що при виникненні проблемних питань щодо користування Електронним кабінетом ДПС, слід звернутись до служби підтримки за посиланням http://cabinet.tax.gov.ua/help/.