Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Конотопська ДПІ: щодо подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації через вебпортал ДПС

опубліковано 05 серпня 2022 о 13:31

Начальник Конотопської ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області 05.08.2022 провела  практикум з питання подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації через вебпортал ДПС.

Ніна Міхно  нагадала присутнім, що з 01 вересня 2021 року  по 01 вересня 2022 року триває одноразове (спеціальне) добровільне декларування громадянами України активів, які належать їм на правах власності та з яких, відповідно до вимог законодавства та/або міжнародних договорів, не були сплачені або сплачені не в повному обсязі податки і збори та впродовж року та надана їм  змога подати одноразову добровільну декларацію із зазначенням активів, що їм належать, і з яких не були сплачені податки й збори.

            Скористатися одноразовим (спеціальним) добровільним декларуванням можуть:

  • фізичні особи – резиденти, у тому числі самозайняті особи;
  • фізичні особи, які не є резидентами, але які були резидентами на дату отримання об’єктів декларування чи на дату отримання доходів, користуючись з яких були отримані об’єкти декларування.

           Форма одноразової (спеціальної) добровільної декларації та Порядок її подання затверджені наказом Міністерства фінансів України від 02 серпня
2021 року №439.

Одноразова (спеціальна) добровільна декларація подається безпосередньо декларантом   в електронній формі або  через електронний кабінет платника.

  Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: https://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

 У ході практикуму присутніх було ознайомлено з застосуванням пунктів меню «ЕК для громадян» на практиці для подання такої Декларації  та приєднання до неї сканованих копій документів, що підтверджують витрати на придбання активів.

Також було доведено, що ознайомитись з формою декларації, зразком її заповнення та покроковою інструкцією щодо її подання можна на офіційному вебпорталі ДПС України у банері «Одноразове добровільне декларування», розділ «Декларація» за посиланням https://tax.gov.ua/baneryi/odnorazove-dobrovilne-deklaruvannya/deklaratsiya/ та надано інформацію щодо  інформаційних джерел, на яких розміщуються інформаційно-роз’нювальні матеріали  із зазаченої тематики.