Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Платники Буринської ОТГ сплатили понад 17,0 млн грн земельного податку

опубліковано 08 серпня 2022 о 09:58

Земельний кодекс України передбачає, що використання землі в Україні є платним. Податковий кодекс України визначає плату за землю як обов’язковий платіж у формі земельного податку та орендної плати за земельні ділянки державної і комунальної власності.

 Але в умовах дії воєнного, надзвичайного стану, законодавство мирного часу потерпіло значних змін та Законом України від 15.03.2022 № 2120-ІХ передбачено, що на період з березня 2022 року по 31 грудня року, наступного за роком в якому припинено або скасовано воєнний стан, не нараховується та не сплачується плата за землю (земельний податок та орендна плата) на територіях, де ведуться (велися) бойові дії.

Попри законодавчих змін, платники податків Буринської ОТГ відповідально ставляться до сплати податків, сумлінно сплачуючи їх.

За інформацією управління економічного аналізу Головного управління ДПС у Сумській області платники  Буринської ОТГ протягом січня - липня 2022 року сплатили 62,0 млн грн податків до місцевих бюджетів, у тому числі – 17,1 млн грн земельного податку.

Податківці Сумщини щиро вдячні платникам за своєчасно сплачені податки, розуміння та сумлінне ставлення до конституційного обов’язку кожного задля подолання фінансових труднощів, пов’язаних із війною, тих хто власною участю наближає перемогу над ворогом.