Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбувся тренінг для платників податків Конотопщини щодо переваг використання Електронного кабінету

опубліковано 05 серпня 2022 о 13:28

Конотопська ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області постійно проводить роботу з платниками податків  щодо впровадження інноваційних ІТ , які дають змогу зберегти дорогоцінний час для бізнесу, отримати всю необхідну інформацію, довідки, консультації, подати звітність до податкових органів та здійснити спілкування з податковою службою комфортно, без особистих візитів до служби.

Так днями у Конотопській ДПІ для платників податків було проведено тренінг-практикум на тему «Переваги Електронного кабінету».

Старший державний інспектор Конотопської ДПІ Галина Лобода під час тренінгу пояснила, що використання сервісу Електронний кабінет має великі переваги, особливо в період карантину.

Податківець на практиці продемонструвала, як  користуватися  Електронним сервісом, призначенням якого є надання платнику податків можливості реалізувати свої обов’язки та права у сфері оподаткування в режимі on-line. Зокрема, вона показала як заповнити та подати декларацію про майновий стан і доходи для використання права на податкову знижку. 

Фахівець довела до відому присутніх, що модернізований «Електронний кабінет платника» складається з двох функціональних частин – відкритої (загальнодоступної) та закритої (особистий кабінет).

Через відкриту частину платник податків має можливість скористатися інформацією із загальнодоступних реєстрів, отримати інформацію про граничні терміни сплати податків, зборів, обов’язкових платежів та подання звітності, отримати контакти та адреси центрів обслуговування платників, ознайомитись з новинами Державної фіскальної служби України та  скористатись іншою корисною інформацією.

У приватній частині платнику надається можливість скористатися індивідуальним податковим календарем, переглянути та перевірити свої облікові дані, створити запит для отримання інформації, переглянути стан розрахунків з бюджетом, зареєструвати податкові накладні у Єдиному реєстрі податкових накладних, скористатися сервісами системи «Електронного адміністрування ПДВ» тощо.

Галина Лобода зауважила, що вхід до «Електронного кабінету платника» здійснюється за адресою: cabinet.sfs.gov.ua з використанням електронного цифрового підпису (ЕЦП) будь-якого Акредитованого центру сертифікації ключів.

Учасники практикуму мали можливість обговорити поточні робочі питання з фахівцями ДПІ.

В ході проведення практичної частини 2 підприємці подали звітність в електронному вигляді та надіслали запити на отримання витягу платника єдиного податку, 4 громадянина подали декларацію про майновий стан і доходи для використання права на податкову знижку. 

 В приміщені ЦОП Конотопської ДПІ працівниками ЦОП постійно надаються консультації та практична допомога в користуванні «Електронним кабінетом платника».