Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Припинення незаконної торгівлі тютюновими виробами

опубліковано 20 грудня 2023 о 13:43

Головне управління ДПС у Сумській області повідомляє про проведення контрольно-перевірочних заходів щодо припинення незаконної діяльності.

Під час відпрацювання інформації, яка надійшла від органів Національної поліції щодо реалізації тютюнових виробів неповнолітній особі в одному з міст Сумської області, підрозділом фактичних перевірок Головного управління ДПС у Сумській області було встановлено, що підприємець здійснював такий продаж без наявності відповідної ліцензії та без застосування реєстратора розрахункових операцій.

У подальшому підприємець отримав ліцензію на право роздрібної торгівлі тютюновими виробами, однак продовжив здійснювати реалізацію сигарет особам, які не досягли 18 річного віку, що знову було зафіксовано представниками органу Національної поліції.

За фактом порушення визначених обмежень щодо торгівлі тютюновими виробами, дію отриманої ліцензії підприємцю було скасовано.

Однак незважаючи на накладені санкції за двома попередніми фактичними перевірками та анулювання ліцензії, торгівлю тютюновими виробами підприємець не припинив.

Організовуючи чергову перевірку діяльності підприємця спільно з представниками Національної поліції усі тютюнові вироби, які знаходились в продажу були вилучені. На підприємця складено адміністративні матеріали за статтями 155¹ та 164 Кодексу про адміністративні правопорушення, при цьому загальна сума застосованих штрафів (стягнень) склала майже 100 тис. гривень.

Завдяки скоординованим спільним зусиллям контролюючого та правоохоронного органів незаконну діяльність було припинено.

Головне управління ДПС у Сумській області наголошує, що уразі недотримання вимог законодавства щодо порядку проведення розрахунків настає невідворотна відповідальність, яка з кожним допущенням порушенням буде вимірюватися зростаючим розміром застосованих санкцій.