Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Громадянами Сумщини задекларовано доходу та майна на суму понад 36 млн гривень

опубліковано 06 червня 2023 о 14:41

За інформацією управління оподаткування фізичних осіб Головного управління ДПС у Сумській області станом на 2 червня 2023 року платниками податків Сумщини було подано 3572 декларації про майновий стан і доходи громадян, у тому числі 2779 обов’язкових декларацій та 789 декларацій з метою отримання податкової знижки. 

 За результатами поданих декларацій громадянами задекларовано до сплати податку на доходи фізичних осіб у сумі 36,6 млн грн та військового збору на суму 4,5 млн гривень.

У розрізі отриманих доходів жителями області було подано:

•  від отримання спадщини – 693 декларації;   

•  від продажу сільськогосподарської продукції – 72 декларації;

• іноземні доходи – 265 декларацій;

• від здачі в найм нерухомого майна – 213 декларацій; 

• від продажу рухомого і нерухомого майна – 348 декларацій;

•  інвестиційний прибуток – 55 декларацій;

• інші доходи – 1133 декларації. 

       Крім того, серед декларацій, що надійшли до податкової, 30 декларацій було подано громадянами, доходи яких перевищили 1 млн гривень. Зазначені громадяни задекларували 329,1 млн гривень доходів (задекларовано до сплати податку на доходи фізичних осіб у сумі 24,0 млн гривень та військового збору у сумі 2,1 млн гривень). 

        Загалом з початку року згідно з поданими деклараціями до бюджету вже надійшло податку на доходи з фізичних осіб у сумі 21,5 млн грн та військового збору – 1,6 млн гривень.

Податківці нагадують, що для охочих отримати податкову знижку кампанія декларування майнового стану та доходів громадян триватиме до кінця поточного року, тобто до 31 грудня 2023 року включно та запрошують скористатися  можливістю, яку надає держава.