Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Щоб уникнути професійних ризиків:  за згодою бізнес-партнера можна переглянути інформацію щодо його наявності у переліку ризикових платників

опубліковано 06 червня 2023 о 08:53

У Електронному кабінеті ДПС  доступна  послуга, що дозволяє перевірити ризиковість контрагентів-платників ПДВ. 

Головне управління ДПС у Сумській області інформує, що наказом Міністерства фінансів України від 27.02.2023 № 110 «Про внесення змін у додаток 5 до Порядку функціонування Електронного кабінету» внесено зміни, що розширюють доступ платників податків до податкової інформації про їх контрагентів. 

Податківці зауважують, що для отримання цієї інформації потрібна попередня згода контрагента. Згода надається контрагентом у розділі «Згода» меню «Налаштування» приватної частини Електронного кабінету та передбачає надання органом контролю відомостей про такого платника його контрагентам в обсязі, визначеному платником податку. 

Оновлена послуга е-кабінету дозволяє перевірити ризиковість свого контрагента шляхом перевірки його наявності в переліку ризикових платників податку. Платник може дізнатись дату включення або виключення з такого переліку, а також критерій його ризиковості. Перевірка контрагента на ризиковість допоможе уникнути можливих негативних наслідків від співпраці з ненадійними контрагентами.