Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відтепер скасувати кваліфікований сертифікат в телефонному режимі неможливо

опубліковано 06 лютого 2023 о 12:30

За інформацією сектору реєстрації користувачів Головного управління ДПС у Сумській області, у зв’язку із затвердженням Регламенту КНЕДП ДПС України (починаючи з 23.12.2022 року), користувачі можуть скасувати власні кваліфіковані сертифікати лише двома способами:

- за заявою у письмовій формі;

- за електронним запитом.

Подання заяви на скасування кваліфікованого сертифіката відкритого ключа здійснюється у спосіб, що забезпечує підтвердження особи -користувача тільки протягом робочого дня Надавача. 

Бланк відповідної заяви розміщено у розділі «Скасування, блокування, поновлення сертифікатів» на оновленому офіційному вебсайті Надавача:  https://ca.tax.gov.ua.

Додатково надається засвідчена власником копія паспорта громадянина України або іншого документа, який унеможливлює виникнення будь-яких сумнівів щодо особи, відповідно до законодавства про Єдиний державний демографічний реєстр та про документи, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи.

Скасування кваліфікованого сертифіката за електронним запитом не потребує оформлення паперових документів та відвідування відокремленого пункту реєстрації Кваліфікованого надавача Державної податкової служби України.

Зазначена процедура здійснюється цілодобово за допомогою кваліфікованого засобу електронного підпису чи печатки «ІІТ Користувач ЦСК-1» та особистого ключа користувача.

Інформування користувача про скасування здійснюються в режимі реального часу.