Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкова служба Сумщини надала більше 6 тисяч адміністративних послуг в електронному вигляді

опубліковано 21 червня 2022 о 10:01

Головне управління ДПС у Сумській області інформує, за січень-травень 2022 року платникам податків надано 22794 адміністративних послуг, у тому числі 14636 через центри обслуговування платників.

У  середньому  органами    ДПС  області   щоденно надається  335 адміністративних послуг, через центри обслуговування платників  – 215.

Популярною залишається послуга щодо видачі картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб-платників податків. За 5 місяців поточного року  надано 8627 таких послуг.

Однією з популярних серед  адміністративних послуг стала, зокрема, видача відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.  Такі відомості отримали 4139 платників.

Крім того, протягом вказаного періоду було зареєстровано  1930 платників єдиного податку та надано 2151 витяг з реєстру платників єдиного податку.

Отримання довідки про відсутність заборгованості з платежів, що контролюються податковими органами, також актуально для платників податків. Так, з початку року було надано 905 таких довідок.

Звертаємо увагу, що з початку року платники отримали 6176 адмінпослуг в електронному вигяді. Закликаємо  платників  податків користуватися сервісом ДПС «Електронний кабінет платника», який дозволяє в режимі реального часу подавати заяви на отримання адміністративних послуг в електронній формі.