Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За січень-квітень  2024 року  в  Центрі обслуговування платників податків Роменської ДПІ опрацьовано 3508 звернень громадян щодо надання адміністративних послуг

опубліковано 02 травня 2024 о 14:13

За січень-квітень  2024 року  в  Центрі обслуговування платників податків Роменської ДПІ  Головного управління ДПС у Сумській області опрацьовано 3508 звернень громадян щодо надання адміністративних послуг та надано 3389 адміністративних послуг.

Серед найбільш поширених адміністративних послуг наступні:

Видача картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків в кількості 1809 послуг, що становить понад 53 відс. від загальної кількості наданих послуг.
 Видача відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про джерела та суми нарахованого доходу, нарахованого (перерахованого) податку та військового збору в кількості 768 адміністративних послуг, що становить майже 23 відс. від загальної кількості наданих адміністративних послуг.  

Крім того, протягом звітного періоду опрацьовано 245 заяв про застосування спрощеної системи оподаткування ( реєстрація, внесення змін чи відмови)  та зареєстровано в Реєстрі вперше 145  платників єдиного податку,  внесено змін до реєстру платників єдиного податку-127, анульовано – 4; видано  245 витягів з реєстру платника єдиного податку.

У ЦОПі Роменської ДПІ постійно надають практичну та методологічну допомогу платникам податків з питань реєстрації та встановлення РРО/ПРРО. В результаті вжитих заходів протягом першого кварталу зареєстровано 38– класичних РРО, 133- книг КОРО та 62 розрахункових книжок.

Також, в  ЦОПі Роменської ДПІ постійно проводяться навчання з питання подання податкової звітності в електронному вигляді, в результаті чого за січень-квітень 2024 року платниками податків подано податкової звітності в електронному вигляді в кількості  понад 10 тисяч штук, менше 2% податкових  декларацій подано на паперових носіях.