Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Кролевецька ДПІ: про особливості використання РРО/ ПРРО на «гарячій лінії»

опубліковано 20 березня 2024 о 08:28

Нещодавно фахівцями Кролевецької ДПІ було проведено сеанс телефонної «гарячої лінії»  з платниками податків місцевої територіальної громади. 

Цього разу під час телефонного спілкування інформувалося про новації податкового законодавства внесені Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану».

Ключовим питанням була необхідність застосування суб’єктами господарювання, зокрема, ФОП - «єдинниками» (окрім платників єдиного податку 1 групи), реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій.

До слухачів було доведено, що Законом України від 30 червня 2023 року            № 3219-ІХ «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» передбачено відновлення з першого жовтня 2023 року застосування штрафних санкцій за порушення порядку застосування РРО та ПРРО.

Крім того, відповідаючи на питання податківці детально інформували про порядок реєстрації РРО/ПРРО за основним місцем обліку суб’єкта господарювання як платника податків.