Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Липоводолинській ДПІ відбулося засідання «круглого столу» з роботодавцями територіальної громади

опубліковано 28 лютого 2024 о 11:52

Начальником Липоводолинської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Сумській області Олександром Сліпченко була проведено засідання «круглого столу» з роботодавцями місцевої ТГ, на якій запрошеним нагадали про основні обов’язкові дії при прийнятті нового працівника на роботу.

Так, при прийнятті нового працівника на роботу надсилається повідомлення, підписане власником підприємства, установи, організації або уповноваженим ним органом (особою) чи фізичною особою (крім повідомлення про прийняття на роботу члена виконавчого органу господарського товариства, керівника підприємства, установи, організації). 

 Зазначене повідомлення платника єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування надсилається до територіального органу Державної податкової служби за місцем обліку до початку роботи працівника за укладеним трудовим договором. 

 Інформація надсилається одним із зазначених способів:

 - засобами електронного зв’язку з використанням кваліфікованого електронного підпису відповідальних осіб відповідно до вимог законодавства у сфері електронного документообігу та електронних довірчих послуг;

 - на паперових носіях разом з копією в електронній формі;

 - на паперових носіях, якщо трудові договори укладено не більше ніж із п’ятьма особами.

 Роботодавцям слід врахувати, що трудові відносини з громадянами, які проходять стажування, також повинні бути оформлені офіційно.

 Іншими словами, у перший день стажування з працівником необхідно укласти трудовий договір, видати відповідний наказ чи розпорядження, зробити запис у трудовій книжці й повідомити про це територіальний орган ДПС за місцем реєстрації заявою довільної форми. 

 Присутніх попередили про обов’язкове додержання та виконання трудового законодавства, щоб у майбутньому уникнути чималих штрафних санкцій.

  На завершення засідання присутніх проінформували про те, що сьогодні платники податків Сумщини мають можливість за допомогою дієвої Комунікаційної податкової платформи Головного управління ДПС у Сумській області отримати фахову інформаційно-консультативну допомогу. 

   Спілкування через платформу доступно кожному, а головне – її використання виключає необхідність додаткових або зайвих зустрічей. Це  ефективне рішення для тих, хто хоче крокувати в ногу з новими вимогами часу, до того ж суттєво економить час для ведення бізнесу. Мета її створення та функціонування – забезпечення нового формату взаємодії з бізнес-спільнотою, громадськістю та платниками податків, який  надає дієву допомогу бізнесу в оперативному розв’язанні актуальних питань застосування податкового законодавства, контроль за виконанням якого покладено на органи ДПС України.

  Крім того, через платформу можна звернутися із пропозиціями щодо необхідності проведення певних заходів за визначеною тематикою між податківцями та бізнес-спільнотою.

   Саме для зв’язку з учасниками платформи Сумщини створено окрему скриньку, на яку можна надсилати звернення: sumy.ikc@tax.gov.ua.