Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Семінар - практикум із використання податкових електронних сервісів відбувся у Шосткинській ДПІ

опубліковано 22 лютого 2024 о 11:47

З метою формування обізнаності платників податків щодо подання звітності через Електронний кабінет ДПС у Шосткинській ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області відбувся семінар-практикум.

Під час практичного навчання податківці розповіли про сервіс Електронний кабінет, його функції та можливості для платників. Саме Е-кабінет являється найбільш популярним сервісом ДПС, захищеним, персоналізованим, безпечним та який максимально спрощує взаємодію платників податків та громадян з податковою службою.

В ході спілкування із запрошеними, які виявили бажання подати звітність за допомогою ЕЦП, але виникли проблеми та помилки при подачі звітності, податківці детально та покроково продемонстрували на практиці, як саме проходить процес подання податкової звітності. Надали роз’яснення стосовно отримання ЕЦП, пояснили за допомогою яких програм формується, підписується та відправляється податкова звітність до податкового органу, обґрунтували важливість та необхідність застосування електронного цифрового підпису.

Наприкінці зустрічі платникам податків повідомили що ДПС України розроблено та введено в дію мобільний застосунок «Моя податкова». За допомогою зазначеного сервісу існує можливість подання декларації для отримання податкової знижки. 

Для цього у розділі «Послуги» треба обрати:

- подати декларацію про майновий стан і доходи;

- вказати суму витрат фактично понесених платником відповідного розділу;

- зазначити реквізити банківського рахунку;

- прикріпити документи в електронному вигляді (у pdf, jpg форматі або фото);

- підписати та надіслати.

Податківці рекомендували при поданні податкової декларації про майновий стан і доходи для отримання   податкової   знижки   через   застосунок   попередньо  ознайомитися з відеороликом від ДПС «Мобільний застосунок «Моя податкова», а саме: «Подання податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка)».

Під час проведення практикуму платники отримали необхідні навички роботи з електронними сервісами й отримали вичерпні відповіді на власні питання.