Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч Начальника Шосткинської ДПІ Наргуль КУЖЕЛЬНОЇ зі старостою Ковтунівського старостинського округу – поліпшення умов обслуговування платників податків та нові виклики податкового законодавства в 2024 році

опубліковано 01 лютого 2024 о 10:11

У п'ятницю, 31 січня 2024 року, в приміщенні Шосткінської Державної податкової інспекції (ДПІ) відбулася робоча зустріч між начальником інспекції Наргуль Кужельною та старостою Ковтунівського старостинського округу Шосткинської міської територіальної громади (ШМТГ) - Ніною Стрюк. 

Зустріч була приурочена до обговорення питань, що стосуються зручностей у обслуговуванні платників податків, декларування доходів громадянами територіальної громади та впровадження змін у податковому законодавстві, що набрали чинності з початку 2024 року.

Однією з основних тем розмови було поліпшення умов обслуговування платників податків. 

Наргуль Кужельна представила нововведення, які дозволять спростити процес подачі податкових декларацій та оплати податків.

 Особливий акцент був зроблений на впровадженні електронної черги в Центрі обробки послуг (ЦОП) інспекції, що сприятиме уникненню непотрібного очікування та раціонально розподілить час платників податків.

Ще однією важливою темою стала необхідність своєчасного декларування доходів громадянами. Староста Ніна Стрюк підкреслила важливість інформаційної роботи та проведення освітніх заходів серед населення, щоб забезпечити всебічне розуміння нововведень та правил декларування.

З урахуванням військових подій та економічних труднощів регіону, обидві сторони визначили необхідність сприяння та підтримки громадян у виконанні їх податкових зобов'язань, зокрема, щодо правильного декларування доходів.

Особливу увагу приділено податковим надходженням до місцевого бюджету та змінам у податковому законодавстві, які набули чинності з січня 2024 року. Наргуль Кужельна та Ніна Стрюк обговорили, як впроваджувати нові норми та механізми в умовах війни та обстрілів, забезпечуючи максимальну ефективність та справедливість.

Не можна оминути факт, що Шосткинський район перебуває в прикордонній зоні та стикається з постійними обстрілами з боку Росії вже майже два роки. Наргуль Кужельна та Ніна Стрюк висловлюють свою вдячність жителям та підприємцям за мужність та відданість у розвитку регіону в таких трудних умовах.

Зустріч завершилася спільною обіцянкою продовження тісної співпраці та зусиль у вирішенні важливих питань податкової системи в умовах військових випробувань. Наргуль Кужельна та Ніна Стрюк висловили надію, що ця співпраця допоможе зробити податкову систему більш прозорою, справедливою та адаптованою до умов непевності та викликів воєнного часу.