Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За  вересень 2023 року  в  Центрі обслуговування платників податків Роменської ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області опрацьовано 754 звернень громадян щодо надання адміністративних послуг

опубліковано 06 жовтня 2023 о 09:01

За  вересень 2023 року  в  Центрі обслуговування платників податків Роменської ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області опрацьовано 754 звернень громадян щодо надання адміністративних послуг та надано 679 адміністративних послуг.

Серед найбільш поширених адміністративних послуг  є Видача картки платника податків, внесення до паспорта громадянина України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків та Видача відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків, що складає  понад  50 відс. від загальної суми наданих адміністративних послуг або  410 оброблених запитів.

Крім того, в вересні 2023 року опрацьовано 102 заяви про застосування спрощеної системи оподаткування та зареєстровано в Реєстрі вперше 46  платника єдиного податку,  внесено змін до реєстру платників єдиного податку-25, видано  82 витяги з реєстру платника єдиного податку.

У ЦОПі Роменської ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області працівники ДПІ постійно проводять зустрічі з суб’єктами господарювання, які підпадають під дію Закону України «Про застосування реєстраторів  розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування  та послуг» №265/95-ВР та Податкового кодексу України і в яких виникає обов’язок  застосовувати реєстратор розрахункових операцій та/або програмний реєстратор розрахункових операцій. Податківці постійно надають практичну та методологічну допомогу платникам податків з питань встановлення РРО або ПРРО. В результаті вжитих заходів по Роменській ДПІ за вересень 2023 року зареєстровано 212 програмних РРО, 26 – класичних РРО та 24 розрахункові книжки.