Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Глухівській ДПІ – щоденні зустрічі із підприємцями

опубліковано 26 вересня 2023 о 09:55

У Глухівській ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області  триває інформаційно-роз’яснювальна робота серед суб’єктів підприємницької діяльності, які відвідують інспекцію. 

Днями фахівці розповіли платникам про можливість використання електронних сервісів ДПС, зокрема проведення звірки по платежах до бюджету з використанням Електронного кабінету, а також про те, що в режимі реального часу можна дізнатися про наявність чи відсутність податкового боргу, подати податкову звітність, сплатити податки до бюджету тощо.

Податківці нагадали, що Законом України від 30.06.2023 року №3219-ІХ внесені зміни щодо застосування РРО/ПРРО, зокрема щодо обов’язкового використання реєстраторів розрахункових операцій при здійсненні готівкових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг всіма платниками податків, крім фізосіб – підприємців на І групі єдиного податку та при здійсненні роздрібної торгівлі на території села та селищ, тощо. 

Крім цього, платників проінформовано про важливість вірного заповнення «Призначення платежу» в умовах дії міжнародного стандарту ISO 20022.