Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Шосткинська ДПІ: проведено чергову зустріч з платниками податків

опубліковано 26 вересня 2023 о 09:22

Шосткинські податківці провели інформаційну зустріч з платниками податків у прикордонних громадах Сумщини.

Під час спілкування з платниками надано практичну допомогу щодо реєстрації ПРРО.

Також проінформовано, що ПРРО реєструється на окрему господарську одиницю, реквізити якої зазначаються у розрахунковому документі (чеку). Касир, який працює з ПРРО, засвідчує (підписує КЕП) повідомлення про відкриття зміни /розрахунковий документ / Z-звіт. При чому підписує електронним підписом касира або електронною печаткою підприємства, на якого зареєстровано ПРРО.

Генерувати електронну печатку фізичній особі – підприємцю, яка має електронний підпис, потрібно лише для програмно-технічних комплексів самообслуговування, в яких відсутній касир.

Чинним законодавством у сфері проведення розрахунків за товари не передбачено обмежень щодо кількості електронних печаток під час їх реєстрації суб’єктом господарювання, який має декілька ПРРО. При цьому за допомогою одного сертифікату електронного підпису та/або печатки можна працювати одночасно тільки на одному ПРРО і тільки одним касиром. Тому, у разі одночасного використання декількох ПРРО, необхідно мати відповідну кількість зареєстрованих касирів щодо яких було подано повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа.