Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Краснопільська ДПІ: відбулася «гаряча лінія» щодо порядку реєстрації та використання РРО/ПРРО 

опубліковано 19 вересня 2023 о 10:43

Днями відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» начальника Краснопільської ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області Володимира Гулого з питань реєстрації та використання РРО/ПРРО платниками податків. 

Чимало запитань стосувалися порядку застосування РРО чи ПРРО для ІІ та ІІІ груп фізичних осіб - платників єдиного податку, відновленням відповідальності за порушення чинного законодавства під час застосування РРО. 

Платники податків цікавилися розмірами штрафів за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» та датою початку їх застосування.   

Начальник Краснопільської ДПІ пояснив, що платники  звільняються від відповідальності за порушення, які були вчинені  у період з 1 січня 2022 року до 1 жовтня 2023 року, крім відповідальності за порушення порядку здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів, здійснення діяльності з купівлі/продажу іноземної валюти, діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор. 

Нагадуємо, що Краснопільська ДПІ, з метою підвищення обізнаності платників податків у сфері реєстрації та застосування РРО/ПРРО, щоденно проводить сеанси телефонного зв’язку «гаряча лінія».