Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Буринська ДПІ: про застосування РРО/ ПРРО під час «гарячої лінії» 

опубліковано 20 вересня 2023 о 08:13

У Буринській ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області  відбувся сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» з питань застосування РРО/ПРРО. Начальник Буринської  ДПІ Анатолій Марченко надав відповіді на запитання платників. 

Начальник ДПІ, під час "гарячої лінії", акцентував, що всі суб’єкти господарювання (крім платників єдиного податку першої групи) з 01.01.2022 зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО незалежно  від виду діяльності та обсягу доходу. Законом України від 30 червня 2023 року № 3219-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо особливостей оподаткування у період дії воєнного стану» відновлено положення щодо відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг».
Також, звернув увагу,  що ДПС України реалізована можливість кожному суб’єкту господарювання завантажити безкоштовне програмне рішення – ПРРО, яке дозволяє забезпечити проведення розрахункових операцій з дотриманням всіх вимог  і правил, що визначають порядок проведення розрахунків. 
Податківець наголосив, починаючи з 01.10.2023 року до порушників порядку проведення розрахунків будуть застосовуватися штрафні санкції незалежно від сфери їх діяльності.

Кожному платнику податків, який зателефонував на «гарячу лінію», було надано вичерпні роз’яснення.