Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тростянецька  ДПІ: сеанс телефонного зв’язку «гаряча лінія» 

опубліковано 22 вересня 2023 о 11:36

Тростянецька  ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області у зв’язку із запровадженням норм Закону України від 30.06.2023 №3219-IX в частині застосування РРО та ПРРО та актуальністю цієї теми у суб’єктів господарювання, на постійній основі проводить сеанси телефонного зв’язку «гаряча лінія».  

Найчастіше суб’єкти господарювання  звертаються з питаннями порядку реєстрації та застосування РРО платниками єдиного податку, впровадження штрафних санкцій з 1 жовтня 2023 року. На ці та інші питання із зазначеної тематики було  надано вичерпні відповіді начальником Тростянецької ДПІ Оленою Герасименко.   

Під час «гарячої лінії» податківець розповіла, що прийнятий Закон України від 30 червня 2023 року № 3219-IX, крім змін до Податкового кодексу України, вносить зміни до Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» (далі – Закон № 265), а саме: звільняє від відповідальності суб’єктів господарювання за порушення вимог Закону № 265, які вчинені ними у період з 01 січня 2022 року до 01 жовтня 2023 року, крім відповідальності за порушення порядку здійснення розрахункових операцій при продажу підакцизних товарів, здійснення діяльності з купівлі/продажу іноземної валюти, діяльності у сфері організації та проведення азартних ігор. 

Фахівець також детально розповіла про зміни, які відбулися в розмірах штрафних (фінансових) санкцій за порушення використання реєстраторів розрахункових операцій та/або програмних реєстраторів розрахункових операцій на період з 1 серпня 2023 року по 31 липня 2025 року, але не пізніше ніж до дати припинення або скасування воєнного стану на території України. 

Нагадуємо, що Тростянецька ДПІ, з метою підвищення обізнаності платників податків у сфері реєстрації та застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій, щоденно проводить сеанси телефонного зв’язку «гаряча лінія».