Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Краснопільській ДПІ розповідали про нові правила заповнення платіжних документів

опубліковано 10 травня 2023 о 10:22

Начальником Краснопільської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Сумській області Володимиром ГУЛИМ було проведено чергову зустріч з платниками податків щодо нових правил заповнення «Призначення платежу» на сплату податків та єдиного соціального внеску.

 Присутніх проінформували, що з 1 квітня 2023 року набрав чинності наказ Міністерства фінансів України від 22.03.2023 № 148 «Про затвердження Порядку заповнення реквізиту “Призначення платежу” платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення».

 Посадовець наголосив, що цим наказом передбачено, що платники під час сплати податків, зборів, платежів, єдиного внеску з 01 липня 2023 року використовують виключно структурований формат реквізиту «Призначення платежу», який включає заповнення тільки двох обов’язкових полів, а саме «Код виду сплати» та «Додаткова інформація запису». Це не стосується платників єдиного рахунку.

 Крім того,  одночасно для всіх платників запроваджено перехідний період, який надає можливість до 01 липня 2023 року при сплаті податків, зборів, єдиного внеску використовувати і старий формат реквізиту «Призначення платежу» (наказ Міністерства фінансів України від 24 липня 2015 №666 втрачає чинність 01 липня 2023 року).