Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Черговий роз’яснювальний захід для платників податків було проведено у Білопільській ДПІ

опубліковано 10 травня 2023 о 10:14

Нещодавно фахівцями Білопільської державної податкової інспекції Головного управління ДПС у Сумській області було проведено чергову зустріч з платниками податків територіальної громади.

Цього разу присутнім було повідомлено, що наказом Міністерства фінансів від 22.03.2023 № 148 було затверджено Порядок заповнення реквізиту «Призначення платежу» платіжної інструкції під час сплати (стягнення) податків, зборів, митних, інших платежів, єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування, внесення авансових платежів (передоплати), грошової застави, а також у разі їх повернення, набув чинності 1 квітня поточного року. Цим наказом передбачено, що платники під час сплати податків, зборів, платежів, єдиного внеску з 01 липня 2023 року використовують виключно структурований формат реквізиту «Призначення платежу», який включає заповнення тільки двох обов'язкових полів, а саме «Код виду сплати» та «Додаткова інформація запису». 

Законодавча норма  не стосується платників єдиного рахунку.

Разом з тим, для всіх платників запроваджено перехідний період, який надає можливість до 01 липня 2023 року при сплаті податків, зборів, ЄСВ можна використовувати і старий формат реквізиту «Призначення платежу».