Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з платниками в Сумській ДПІ

опубліковано 15 лютого 2023 о 15:25

У приміщенні Сумської ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області податківцями проведена зустріч з платниками.

Під час заходу податківці повідомили, що відповідно до пункту 179.3 статті 179 розділу IV Кодексу платники податку - резиденти, які виїжджають за кордон на постійне місце проживання, зобов’язані подати до контролюючого органу податкову декларацію не пізніше 60 календарних днів, що передують виїзду.

Відповідно, контролюючий орган протягом 30 календарних днів після надходження податкової декларації зобов’язаний перевірити визначене податкове зобов’язання, сплату належної суми податку і видати довідку про таку сплату та про відсутність податкових зобов’язань з цього податку, що подається до органів митного кордону і є підставою для проведення митних процедур. 

Порядком оформлення і видачі довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи (про сплату або відсутність податкових зобов'язань) затвердженого наказом МФУ від 13.06.2017 №568, визначено механізм оформлення і видачі контролюючими органами довідки про подану декларацію про майновий стан і доходи (про сплату або відсутність податкових зобов’язань) (далі - Довідка).

Довідка видається безоплатно на підставі:

- заяви платника податків про видачу Довідки за формою, наведеною у додатку до цього Порядку (далі - Заява);

- податкової декларації про майновий стан і доходи (далі - податкова декларація).

Заява та податкова декларація подаються платником податків (уповноваженим представником) до контролюючого органу за місцем податкового обліку, а тими платниками податків - фізичними особами (крім самозайнятих осіб), які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання (тимчасово переміщені особи),- до будь-якого контролюючого органу.

Довідка видається у паперовій та/або електронній формах. Довідку у паперовій формі отримує безпосередньо платник податків (уповноважений представник) за місцем податкового обліку, а тим платникам податків - фізичним особам (крім самозайнятих осіб), які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання (тимчасово переміщені особи),- контролюючим органом, до якого подано Заяву, за умови підтвердження задекларованих у декларації сум.

Під час бесіди податківцями наголошено, що зазначені Декларації дуже зручно подати до контролюючого органу засобами електронного зв’язку в електронній формі з дотриманням вимог Законів України «Про електронні документи та електронний документообіг» та «Про електронні довірчі послуги».

Із зазначеною інформацією можливо ознайомитись на офіційному сайті Державної податкової служби України за посилнням:https://tax.gov.ua