Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Зустріч з платниками в Шосткинській ДПІ

опубліковано 16 лютого 2023 о 12:49

У Шосткинській ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області проведена зустріч з платниками щодо отримання реєстраційного номеру облікової картки платника податків (далі – РНОКПП).

Під час заходу акцентовано увагу на алгоритмі дій ФО – громадянина у разі втрати  РНОКПП та термінів внесення змін до облікових даних платника податків. 

Повідомлено, що для отримання картки платника податків, що засвідчує присвоєння РНОКПП необхідно пред`явити податковому органу до якого подавалася заява, паспорт з відміткою про місце реєстрації та, у разі необхідності, документ (довідку) про реєстрацію місця проживання/перебування.

Якщо в документах, що посвідчують особу, відсутня інформація про реєстрацію місця проживання/перебування особи або така інформація внесена до безконтактного електронного носія, який імплантовано у зазначені документи, особа пред’являє:

довідку про внесення інформації до Єдиного державного демографічного реєстру (далі – Реєстр) та видані документи, що складається у формі витягу з Реєстру;

довідку про реєстрацію місця проживання/перебування особи, видану органом реєстрації, якщо після формування витягу з Реєстру змінилися дані щодо місця проживання особи;

довідку про взяття на облік внутрішньо переміщеної особи або довідку, що підтверджує місцеперебування громадян України, які проживають на тимчасово окупованій території або переселилися з неї (за наявності таких документів).

Зазначено, що документ, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі (РНОКПП), надається протягом трьох робочих днів з дня звернення фізичної особи, її представника до контролюючого органу за місцем проживання фізичної особи. Громадяни України, які тимчасово перебувають за межами населеного пункту проживання, можуть звернутися за отриманням документа, що засвідчує реєстрацію у Державному реєстрі, до будь-якого податкового органу. У такому разі строк видачі документа може бути продовжено до п’яти робочих днів.