Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ЦОП Шосткинської ДПІ ГУ ДПС у Сумській області надано платникам 7338 адміністративних послуг

опубліковано 04 лютого 2022 о 12:56

   Протягом  2021 року фахівцями Центру обслуговування платників Шосткинської  ДПІ Головного управління ДПС у Сумській  області громадянам та представникам бізнесу надано 7338  адміністративних послуг.

   Найбільш популярною залишається видача картки платника податків, якою у 2021 році скористалися 3628 громадян, та видача відомостей з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків – 1823.       Протягом звітного періоду працівниками ЦОП зареєстровано 153  реєстратори розрахункових операцій, 291 розрахункових книжок та 65 книг обліку розрахункових операцій.

     Надано  довідок по підтвердженню статусу податкового резидента України – 26, довідок про доходи від підприємницької діяльності – 82,  довідок  про сплату податкових зобов'язань платником податку – резидентом, який виїжджає за кордон на постійне місце проживання, та про відсутність податкових зобов’язань -3, витягів з реєстру платників податку на додану вартість – 27.  

    Також за цей час 501  суб’єктів підприємницької діяльності виявили бажання стати платниками єдиного податку, з них 264  зареєструвались в електронному вигляді.  Отримали витяги з реєстру платників єдиного податку 739 суб’єктів господарювання, з них 423 в електронному вигляді .

    Слід зазначити, що платники податків активно приєднуються до електронних сервісів, які пропонує для використання податкова служба. Завдяки чому кількість запитів на отримання адміністративних послуг та відповіді на них за допомогою електронних сервісів поступово збільшується. ДПС продовжує працювати над створенням нових сервісів та удосконаленням вже діючих для зручності і комфорту при взаємодії платників з податковими органами.

   За консультаціями з питань надання адміністративних послуг можна звернутись за телефонами (05449) 2-30-73  або безпосередньо до Центру обслуговування платників м. Шостка, вул.. знаменська, 2, з понеділка по четвер з 8:00 до 17:00 годин, у п’ятницю - до 15:45, перерва з 12:00 до 12:45.