Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інформація про стан розгляду письмових звернень громадян за 2022 рік

опубліковано 03 січня 2023 о 16:43

За період з 01 січня поточного року (станом на 31.12.2022) до Головного управління ДПС у Сумській області надійшло: 168 письмових звернень громадян, що на 133 звернення менше, ніж за аналогічний період 2021 року (298 звернень). Із загальної кількості письмових звернень надійшло 161 заява (95,8 відс.), 7 скарг (4,2 відс.). Пропозиції за звітний період не надходили.

За змістом основних питань, що порушують громадяни, з податкового напрямку, найчастішими є:

  • · контрольно-перевірочна робота – 39 письмових звернень (23,2 відс.);
  • · реєстрація та облік платників податків – 38 письмових звернень (22,6 відс.)
  • інформування про ухилення від сплати податків – 23 письмових звернення (13,7 відс.);
  • · інші питання, що належать до компетенції ДПС – 17 письмових звернень (10,1 відс.) тощо.

Відповіді на звернення надані у строки, визначені ст. 20 Закону України «Про звернення громадян». Порушення термінів розгляду звернень громадян протягом січня-грудня 2022 року посадовими особами Головного управління ДПС у Сумській області не допускалось.

Вжитi заходи щодо забезпечення квалiфiкованого, неупередженого, об’єктивного та своєчасного розгляду звернень громадян, оперативного вирішення порушених питань, задоволення законних вимог заявників, реального поновлення порушених конституцiйних прав та запобiгання у подальшому допущення таких порушень.

За результатами розгляду 24 звернення вирішені позитивно, на 81 звернення надано відповідні роз’яснення, 32 звернення повернуті авторам відповідно до вимог статті 5 Закону України «Про звернення громадян», 8 звернень не підлягали розгляду відповідно до вимог статтей 8 та 17 Закону України «Про звернення громадян», 16 звернень знаходяться на розгляді (термін виконання не настав).

За результатами розгляду скарг, що надійшли в 2022 році, по 6 скаргах дано роз’яснення щодо вимог чинного законодавства, 1 скарга - термін розгляду не настав.

Відповіді на скарги надано своєчасно. Порушення термінів розгляду не допускалось.

З початку року до Головного управління ДПС у Сумській області надійшло 5 колективних звернень від 12 громадян, 1 повторне звернення та 1 дублетне звернення.

Питома вага колективних звернень від загальної кількості у звітному періоді складає 2,97 відсотка.

За 2022 рік до Головного управління ДПС у Сумській області надійшло 5 звернень від соціально незахищених категорій громадян (2 звернення від інвалідів III групи, 1 звернення від особи з інвалідністю внаслідок війни, 1 звернення від учасника бойових дій, 1 звернення від ветерана військової служби). Звернення розглянуті у встановлені терміни.

Керівництвом Головного управління ДПС у Сумській області приділяється постійна увага щодо забезпечення та стану розгляду звернень громадян.