Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У січні – квітні 2024 року місцеві бюджети Сумського району отримали майже 1300,0 млн гривень податкових платежів

опубліковано 10 травня 2024 о 09:12

Надходження податкових платежів до місцевих бюджетів грають важливу роль у відновленні інфраструктури міст, сіл та селищ, які постраждали від війни. Крім того, це створює можливість для реалізації соціальних програм для мешканців територіальних громад та надання фінансової підтримки внутрішньо переміщеним особам.

За інформацією управління економічного аналізу Головного управління ДПС у Сумській області платники Сумського району у січні – квітні 2024 року сплатили до місцевих бюджетів  1290,3 млн грн податкових платежів. Зазначена сума на 189,1 млн грн перевищила показник аналогічного періоду минулого року.

Щодо бюджетоформуючих податків, то до бюджетів  надійшло: податку на доходи фізичних осіб – 856,3 млн грн, єдиного податку – 257,4 млн грн, земельного податку – 93,2 млн грн, податку на нерухоме майно – 13,2 млн гривень.

Платники Сумського району, шляхом своєчасної та повної сплати податків, сприяють державі в подоланні складного фінансового стану та збереженні її обороноздатності. Податки відіграють важливу роль у стабілізації економічної ситуації та забезпеченні фінансової стійкості держави, також вони є  значною фінансовою підтримкою територіальним громадам у період дії воєнного стану. Важливо зазначити і те, що громади Сумського району щоденно обстрілюються з боку росії, що ставить їх у надзвичайно складну ситуацію.