Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відбулася робоча зустріч керівництва податкової Сумщини з першим заступником керівника Сумської обласної військової адміністрації

опубліковано 11 листопада 2022 о 13:58

Сьогодні, 11 листопада 2022 року, в. о. начальника Головного управління ДПС у Сумській області Борис АКІМЕНКО провів робочу зустріч з першим заступником керівника Сумської обласної військової адміністрації  Тарасом Савченком з актуальних питань щодо контролю за виконанням  податкового законодавства на Сумщині в умовах воєнного стану. 

 У зустрічі також взяли участь заступник начальника Головного управління ДПС у Сумській області Юрій МЕЛЬНИК та начальник департаменту фінансів ОДА Олена БАТРАЧЕНКО.

Під час бесіди Борис АКІМЕНКО детально зупинився на  стані надходжень податкових платежів до бюджетів усіх рівнів, роботу з наявним податковим боргом, та змінами в законодавстві в умовах воєнного стану. Також було проаналізовано проблеми, які виникають у сфері оподаткування на місцях. Крім того, розглядалось питання реалізації державної політики контролю за додержанням вимог податкового законодавства у сфері працевлаштування й зайнятості населення, запобігання та протидії тіньовому сектору економіки.

Тарас Григорович відзначив, що діяльність стосовно контролю за дотриманням вимог податкового законодавства та за надходженням до бюджетів податків, зборів і платежів, зокрема з боку Головного управління ДПС у Сумській області є сьогодні вкрай важливою.

Поряд з тим, учасники наради зосередили увагу на необхідності ефективної взаємодії та обміну інформацією, у рамках передбачених чинним законодавством, а також оперативного реагування підрозділами ГУ ДПС у Сумської області на факти порушення суб’єктами господарювання вимог нормативно-правових актів, що регулюють правовідносини у сфері сплати та збору податків.

      У ході  спілкування було акцентовано на запровадженні у Головному управлінні ДПС у Сумській області нового каналу комунікацій - комунікаційної податкової платформи для якісного та оперативного спілкування з бізнес-асоціаціями, бізнес-спільнотою, громадськістю,  яка наразі є ефективним способом оперативного розгляду проблемних питань платників податків.

     - Податкова служба Сумщини використовує всі можливості для підтримки платників податків, надання якісного обслуговування, створення комфортних умов для бізнесу, який своєю чергою, сплачуючи податки, підтримує економічний фронт задля бажаної перемоги, - повідомив Борис Акіменко.

Борис Вікторович також висловив наміри щодо співробітництва і запевнив, що податкова Сумщини готова до спільного ров'язання проблем, в межах компетенції, продовжує надавати адміністративну та практичну допомогу органам виконавчої влади та об'єднаним територіальним громадам області. Задля досягнення цієї мети підрозділи ДПС та органи виконавчої влади й місцевого самоврядування області  повинні  підтримувати партнерські відносини.