Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Роменська ДПІ: відбувся семінар для платників податків, які тільки що розпочали свою власну підприємницьку діяльність

опубліковано 09 листопада 2022 о 10:03

Днями  в приміщенні Роменської ДПІ Головного управління ДПС у Сумській області  податківцями, а саме: начальником Роменської ДПІ Світланою Катерною, головним державним інспектором Роменської ДПІ Сергієм Бойченко  та начальником Роменського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок  Людмилою Бут проведено семінар-навчання для платників податків, які тільки що розпочали свою власну підприємницьку діяльність.

У семінарі прийняла участь державний реєстратор реєстрації нерухомого майна юридичних та фізичних осіб-підприємців, консультант інформаційного пункту підприємців ЦНАП міста Ромни Світлана Савченко.

Під час зустрічі були розглянуті основні питання податкового законодавства, які виникають при веденні  підприємницької діяльності :

* надсилання Повідомлення  за формою №20-ОПП щодо реєстрації  об’єктів оподаткування та об’єктів, пов’язаних з оподаткуванням або через які проводиться діяльність;

* необхідність застосування РРО, ПРРО, оформлення ліцензій на підакцизні товари,

* реєстрація платником ПДВ та отримання витягу  з реєстру платників ПДВ та інш.

Платники податків були повідомлені про те, що у разі виникнення змін в облікових даних ( назви вулиці, прізвища, тощо), фізичні особи зобов’язані повідомити ДПІ про такі зміни шляхом подання заяви про внесення змін до Державного реєстру фізичних осіб-платників податків протягом місяця, а приватні підприємці повинні ще подати до ЦНАПу м.Ромни заяву про зміну податкової адреси (адреси проживання).

Головний державний інспектор Роменської ДПІ Сергієм Бойченко  ознайомив присутніх з особливостями застосування спрощеної системи оподаткування.

Начальник Роменського відділу податків і зборів з фізичних осіб та проведення камеральних перевірок  Людмила Бут довела до відома новостворених підприємців щодо новацій податкового законодавства в частині визначення податкових зобов’язань з єдиного податку ФОП-платниками єдиного податку першої та другої групи та застосування штрафних санкцій за порушення термінів нарахування, декларування та сплати податків і зборів на період дії воєнного стану.

Начальник Роменської ДПІ Світлана Катерна звернула увагу на можливість спілкування з платниками податків дистанційно, так як консультування платників податків проводиться щоденно в телефонному режимі: на Сумщині працюють 9 телефонних номерів «гарячих ліній», які розподілені для зручності за галузевими напрямами.  Крім того, в Головному управлінні ДПС у Сумській області працює новий канал комунікації – комунікаційна податкова платформа. Це дає додаткову можливість платникам податків вирішувати проблемні питання в оперативному діалозі з податковою.  Звернення бізнес-спільнота та громадськість може надсилати за адресою:  sumy.ikc@tax.gov.ua

У разі необхідності для підприємців - початківців та юридичних осіб в ЦОПі Роменської ДПІ щоденно проводяться практичні заняття з питань надсилання електронної звітності, реєстрації РРО та ПРРО та інш.