Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Рухаємось до нової податкової системи: стартувала інформаційна кампанія

опубліковано 30 вересня 2024 о 16:12

З метою успішного впровадження реформ, у вересні 2024 року була запущена масштабна інформаційна кампанія.

Мета інформаційної кампанії – роз’яснення платникам податків основних аспектів Національної стратегії доходів (далі – НСД) до 2030 року та заходів ДПС із її впровадження (на період 2024 – 2025 роки), підвищення рівня добровільної сплати податків та податкової культури в суспільстві.

НСД – це дорожня карта реформування податкової системи, а також удосконалення процедур податкового адміністрування, яка необхідна для забезпечення потенціалу задоволення фіскальних потреб у середньостроковій перспективі. Вона також підтримує економічне зростання через зменшення нерівності та неефективності в політиці та адмініструванні доходів. 

Це чітко окреслена візія податкової системи України у майбутньому, яка визначає напрями необхідних реформ.

Національна стратегія доходів є важливим документом, який визначає напрями розвитку податкової системи України на найближчі роки. Відповідно до очікувань, належна реалізація стратегії на всіх рівнях дозволить забезпечити фінансову стабільність держави, створити сприятливі умови для розвитку бізнесу та підвищити добробут громадян.

Більше інформації читайте на вебпорталі ДПС України у розділі «Діяльність» «Національна стратегія доходів до 2030 року» за посиланням https://tax.gov.ua/diyalnist-/natsionalna-strategiya-dohodiv/