Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Завдяки співпраці ГУ ДПС та Департаменту освіти працівники освітньої галузі Сумщини успішно опановують КЕП

опубліковано 24 вересня 2024 о 13:19

20 вересня 2024 року фахівці Головного управління ДПС у Сумській області взяли участь в онлайн-конференції, організованій Департаментом освіти Сумської обласної військової адміністрації. Захід був присвячений актуальному питанню для працівників освіти – отриманню електронних довірчих послуг (далі ЕДП) у Кваліфікованого надавача ЕДП Державної податкової служби України.

Мета заходу полягала в тому, щоб надати освітянам детальні роз'яснення щодо процедури отримання кваліфікованого електронного підпису (далі КЕП), підготовки необхідного пакету документів для отримання КЕП. Особлива увага була приділена питанням, з якими стикаються працівники освіти при підготовці пакету документів і заповненні Реєстраційних карток для отримання КЕП.

Спікер конференції, завідувач сектору реєстрації користувачів Головного управління ДПС у Сумській області Діана Огієнко, роз'яснила переваги отримання електронної довірчої послуги у Кваліфікованого надавача ЕДП Державної податкової служби України, детально розповіла про підготовку необхідного пакету документів для отримання КЕП, відповіла на численні запитання учасників.

Були розглянуті такі питання:

Як отримати КЕП: покрокова інструкція.
Які документи необхідні для отримання КЕП?
Які носії потрібні для отримання КЕП?
Хто може отримувати КЕП?
Чи обов’язкова особиста присутність заявника?
Де взяти інформацію щодо отримання КЕП?

Результати конференції:

Завдяки онлайн-конференції працівники освіти отримали можливість:

розширити свої знання щодо отримання електронних довірчих послуг
отримати відповіді на всі запитання щодо отримання КЕП.
уникнути помилок при підготовці необхідного пакету документів для отримання КЕП та його оформленні безпосередньо у Надавача.


Онлайн-конференція стала важливим кроком у напрямку популяризації використання КЕП серед працівників освіти.  До неї долучилося понад 200 освітян.

Завдяки цьому заходу працівники закладів освіти  отримали необхідні знання та навички для ефективного використання електронного підпису в своїй роботі.