Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Створення сприятливих умов для розвитку підприємств та підприємництва, подальший контроль за дотриманням законодавства про працю та виплату оподаткованої заробітної плати в повному обсязі – пріоритетні напрями роботи податківців Сумщини

опубліковано 02 травня 2024 о 14:36

Одним з важливих питань, які наразі потребують невідкладного вирішення - це ліквідація боргів із заробітної плати, упередження порушень законодавства щодо термінів та розміру її виплати, соціальний захист населення, залучення усіх категорій громадян, які працюють, до декларування одержаних доходів та повної сплати податків з них. 

Розв’язання цих питань, створення сприятливих умов для розвитку підприємств та підприємництва, подальший контроль за дотриманням законодавства про працю та виплату оподаткованої заробітної плати в повному обсязі – пріоритетні напрями роботи податківців Сумщини.

Є і шляхи вирішення – через підтримку партнерських відносин з суб’єктами господарювання, мінімальне втручання в діяльність тих, хто є сумлінним платником податків та виконує всі свої зобов’язання перед державою, дотримуючись літери закону.  

Податкова має захистити право людей на працю та гідну заробітну плату. Для забезпечення цих конституційних вимог, законами України визначаються розміри мінімальної заробітної плати та прожиткового мінімуму. 

За порушення законодавства про оплату праці винні особи притягаються до дисциплінарної, матеріальної, адміністративної та кримінальної відповідальності. 

Під особливою увагою податківців перебувають суб’єкти господарювання, економічний потенціал яких зростає, збільшуються виробничі потужності, проте заробітна плата виплачується в незначних розмірах, а то й взагалі менше законодавчо встановленого мінімуму. 

Наразі, у нелегкий воєнний час, наша держава як ніколи потребує підтримки: коли наші військові обороняють і захищають територіальну цільність України, кожний з нас стоїть на захисті її економічного фронту – своєчасно та в повному обсязі сплачуючи податки. 

Податківці Сумщини системно нагадують про необхідність дотримання вимог трудового законодавства щодо офіційного оформлення працівників, своєчасної виплати заробітної плати на встановленому законодавством рівні, недопущення її сплати у  «конвертах», адже від цього залежить фінансування обороноздатності держави, підтримка ЗСУ в цілому, суттєва матеріальна допомога соціальній сфері та громадянам, постраждалим від війни.