Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківці Сумщини надають кваліфіковані сертифікати відкритого ключа й навчають платників податків користуватися можливостями цифровізації

опубліковано 01 квітня 2024 о 11:24

У сучасних умовах платники податків та громадяни  активно користуються електронними ключами. Адже це доступно кожному та зручно, а головне – спрощує процедуру ведення бізнесу й надає можливість отримання державних послуг онлайн. Це  ефективне рішення для тих, хто хоче крокувати в ногу з вимогами часу, до того ж суттєво економить час та власні ресурси.

Щоденно фахівці сектору реєстрації користувачів Головного управління ДПС у Сумській області надають безкоштовні кваліфіковані сертифікати відкритого ключа, при цьому інформують відвідувачів про зручності, можливості та умови їх використання.

А такі умови існують, адже  ідентифікація фізичної особи, яка звернулась за отриманням послуги формування кваліфікованого сертифіката відкритого ключа, здійснюється виключно за її особистої присутності. 

Обов’язково необхідно мати  паспорт громадянина України або інші документи, які унеможливлюють виникнення будь-яких сумнівів щодо особи, відповідно до законодавства про Єдиний державний демографічний реєстр та про документи, що посвідчують особу, підтверджують громадянство України чи спеціальний статус особи. 

Отримати послуги з формування кваліфікованих сертифікатів відкритих ключів за довіреністю, у тому числі засвідченою нотаріально, неможливо. Процедура отримання ключа проводиться виключно за умови особистої присутності клієнта.

Податківці запрошують та нагадують, що сертифікати електронних посилених ключів ДПС можна отримати у відокремленому пункті реєсьрації Кваліфікованого надавача Електронних довірчих послуг ДПС, який для зручності клієнтів розташований в ЦОПі за адресою:  м. Суми, Покровська площа, 2, каб. 1. Консультацію можна отримати за телефоном (0542) 70 17 95.