Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ЗІР: достовірна та повна  інформація у будь-який час

опубліковано 07 березня 2024 о 09:19

Головне управління ДПС у Сумській області нагадує, що у межах створення Електронної інформаційної системи (Електронного Уряду) функціонує Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (ЗІР) доступ до якого здійснюється через вебпортал ДПС або безпосередньо через будь-яку пошукову систему в мережі  інтернет. 

Такий сервіс є корисним абсолютно для всіх - як для платників податків, так і для податківців,  та сприяє отриманню уніфікованих відповідей у будь-який час та зручний спосіб.

Розміщена в ЗІР База знань наповнюється інформацією, що містить загальну позицію ДПС із застосуванням норм податкового законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на ДПС.

Робота ЗІР направлена на забезпечення суспільства своєчасною, достовірною і повною довідковою інформацією у вигляді, зокрема, відповідей на запитання із  37 напрямів; нормативними та інформаційними  документами; актуальними ставками податків; змінами в податковому законодавстві; щоденною підбіркою відповідей на двадцять актуальних запитань; податковим календарем, який містить систематизовану інформацію про терміни сплати податків і зборів, платежів, подання звітності до органів ДПС.

Крім того, користувачі ЗІР мають можливість оцінити якість відповідей на запитання, що містяться у розділі «Запитання – відповіді з Бази знань», залишити коментар чи позицію до них, проведений аналіз та опрацювання таких коментарів дозволяє забезпечувати  надання якісних  інформаційно-довідкових послуг.

Акцентуємо, вхід в ЗІР здійснюється за адресою http://zir.tax.gov.ua або через офіційний вебпортал ДПС.