Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У лютому до загального фонду державного бюджету надійшло 4,7 млн грн акцизного податку

опубліковано 06 березня 2024 о 11:14

Головне управління ДПС у Сумській області інформує, у лютому 2024 року до загального фонду Державного бюджету України надійшло 4,7 млн грн акцизного податку з вироблених в Україні підакцизних товарів (продукції), шо на 0,9 млн грн більше ніж у відповідному періоді минулого року. 

Протягом лютого поточного року до місцевих бюджетів надійшло 10,9 млн грн акцизного податку з реалізації суб’єктами господарювання роздрібної торгівлі підакцизних товарів, що на 1,8 млн грн більше ніж в лютому 2023 року.

По платі за ліцензії на торгівлю підакцизними товарами та зберігання пального у лютому 2024 року до місцевих бюджетів надійшло 1,8 млн грн, що на 0,2 млн грн більше ніж в аналогічному періоді попереднього року. 

У лютому 2024 року працівниками управління контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів проведено 30 фактичних перевірок суб’єктів господарювання які здійснюють діяльність з підакцизними товарами та 1136 камеральних перевірок поданої звітності з акцизного податку. 

За результатами перевірок виявлено 111 порушень на загальну суму штрафних санкцій 200,1 тис. гривень. 

Протягом лютого 2024 року виробникам алкогольних напоїв згідно поданих заявок - розрахунків на отримання марок акцизного податку видано 191,0 тис. шт. марок акцизного податку.