Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Працюють «гарячі лінії» для надання консультацій з питань декларування  громадянами доходів, отриманих у 2023 році

опубліковано 05 березня 2024 о 12:58

Головне управління ДПС у Сумській області акцентує на  продовженні  кампанії декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2023 року. 

Кампанія декларування доходів проходить кожного року і передбачає подання річної податкової декларації про майновий стан і доходи та визначення податкових зобов’язань з податку на доходи фізичних осіб і військового збору.

Певну частину доходів фізичних осіб складають доходи у вигляді заробітної плати. З таких доходів податок на доходи фізичних осіб утримується і сплачується податковими агентами.

Однак в деяких випадках фізичним особам необхідно самостійно обчислити суму податку  шляхом подання до податкового органу податкової декларації, в якій розраховується сума податку та військовий збір, що підлягає сплаті до бюджету.

У той же час Податковий кодекс України не тільки встановлює цей обов’язок, а й надає платнику податків можливість подання податкової декларації при виникненні у фізичної особи права на отримання податкової знижки і поверненню надміру сплаченого податку у зв’язку з виникненням цього права.

Якщо у суб’єктів декларування  виникають питання щодо заповнення декларації – пропонуємо скористатися «гарячими лініями» які діють у Головному управлінні  ДПС у Сумській області.