Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Юридичні особи мають можливість дистанційного формування сертифікатів для програмних РРО

опубліковано 26 лютого 2024 о 13:16

Головне управління ДПС у Сумській області інформує, що юридичні особи мають можливість дистанційного формування сертифікатів для програмних РРО.

Для цього необхідно:

1. Згенерувати запити на отримання сертифікатів КЕП (EU.p10) та протоколу розподілу ключів (EU-KEP.p10) для особистого ключа РРО.

Згенерувати особисті ключі для РРО можна за допомогою програмного забезпечення «ІІТ Користувач ЦСК-1» (https://ca.tax.gov.ua/korustyvach_csk)

Відеоінструкція з самостійної генерації ключів підписувачем за посиланням: (https://www.youtube.com/watch?v=ngMyL8ZNy2Y).

2. Для формування печатки юридичним особам для використання їх у програмних реєстраторах розрахункових операцій, необхідно перейти на офіційний вебсайт Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг Державної податкової служби України ca.tax.gov.ua до Розділу «Дистанційне формування сертифікатів для програмних РРО (юр.особи)»

3. Обрати носій особистого ключа відповідальної особи та зчитати його.

4. Ознайомитись з договором про надання електронних довірчих послуг, підписати та надіслати його для отримання послуг.

 

         

 

 

 

5. Ввести номер РРО, обрати файл із запитом на отримання сертифікатів КЕП (EU.p10) та протоколу розподілу ключів (EU-KEP.p10) для попередньо згенерованого особистого ключа РРО, та натиснути «Сформувати».

 

         6. Після успішного формування сертифікатів їх можна завантажити. В разі необхідності сформувати ще сертифікати на інші згенеровані особисті ключі РРО натисніть «Сформувати ще сертифікат». У випадку якщо сертифікати сформовані на всі ключі натисніть «Завершити роботу».

 

         Детальну інструкцію з дистанційного формування сертифікатів для програмних РРО юридичними особами можна подивитись за посиланням:

https://ca.tax.gov.ua/download/rro/dyst_formuv_sert_RRO.pdf