Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Забезпечення доступу до податкових послуг: все про інформаційні ресурси

опубліковано 23 лютого 2024 о 09:04

Державна податкова служба України та Головне управління ДПС у Сумській області системно працюють над забезпеченням доступу громадян та підприємств до інформації та послуг шляхом розвитку інформаційних ресурсів та різних каналів комунікації. 

Це дозволяє забезпечити зручність та ефективність взаємодії між податківцями та платниками податків. 

Основні інформаційні ресурси та канали комунікації включають:

Як Державна податкова служба, так і Головне управління ДПС у Сумській області мають свої офіційні сайти, де розміщена важлива інформація щодо податкового законодавства, процедур та послуг. Користувачі можуть знайти тут податкові новини, сервіси, статті, анонси, роз’яснення, коментарі керівництва та фахівців, текст законів, нормативних актів, інструкції, форми звітності, необхідні контакти та іншу корисну інформацію.

Офіціний вебпортал Державної податкової служби України: https://tax.gov.ua/.

Субсайт ГУ ДПС у Сумській області: https://sumy.tax.gov.ua.

Важливим інформаційним ресурсом є Електронний кабінет платника податків.  Цей інтерактивний інтерфейс дозволяє платникам податків взаємодіяти з податковою службою через Інтернет. Вони можуть подавати декларації, звіти, сплачувати податки, перевіряти статуси своїх платежів та отримувати індивідуальні консультації.

Електронний кабінет платника податків  https://cabinet.tax.gov.ua/.

Громадяни та підприємства можуть звертатися за номерами телефонних ліній для отримання консультацій, розв'язання питань та врегулювання податкових спорів. Це надає можливість отримати оперативну відповідь на свої запити.

Громадяни та підприємства можуть надсилати запити, скарги та інші документи електронною поштою через відповідну електронну адресу, що спрощує комунікацію з податковою службою.

Податкова має сторінки у соціальних мережах, де публікують актуальну інформацію, новини, поради та рекомендації щодо сплати податків та зборів. Це забезпечує доступ до інформації в онлайн-режимі та можливість взаємодії з податковою службою через популярні соціальні мережі Фейсбук, Ютуб, телеграмканал та месенджер вайбер.

Faceboook ДПС України: factbook.com/TaxUkraine.;

Youtube ДПС України: youtube.com/TaxUkraine;

Telegram ДПС України: t.me/tax_gov_ua;

Faceboook ГУ ДПС у Сумській  області:  https://www.facebook.com/tax. sumy.

Все про контакти податкової Сумщини читайте за посиланням https://sumy.tax.gov.ua/kontakti/.

Тож, долучайтеся до інформаційних ресурсів податкової та отримуйте необхідну інформаційну підтримку.