Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Мобільний застосунок ДПС «Моя податкова» допомагає легко та швидко   отримати відомості про джерела та суми нарахованого доходу

опубліковано 13 лютого 2024 о 13:21

Сучасні цифрові технології – не просто тренд, це саме те, що  змінює і надалі буде змінювати наше життя. IT-технології дають змогу вдосконалити, прискорити роботу та підвищити продуктивність будь-якої компанії.

Саме для зручності платників податків ДПС створено новий мобільний застосунок «Моя податкова». 

Головне управління ДПС у Сумській області пояснює, що завантажити застосунок можна на мобільний телефон на платформі iOS (в App Store) або на платформі Android (в Google Play). 

Вхідна ідентифікація користувача відбувається за допомогою файлового або хмарного кваліфікованого електронного підпису будь-якого кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг. 

Для отримання відомостей з Державного реєстру про джерела та суми нарахованого доходу, нарахованого (перерахованого) податку та військового збору необхідно в розділі «Послуги» обрати пункт «Отримати відомості про суми виплачених доходів» та в екранній формі запиту вказати бажаний період. 

Результат виконання запиту формується протягом 5 хвилин. Переглянути та завантажити довідку про доходи можна у розділі «Повідомлення» мобільного застосунку. 

Крім того, за допомогою за стосунку «Моя податкова» існує можливість подати майнову декларацію з метою отримання податкової знижки. 

Для цього у розділі «Послуги» треба обрати:

- подати декларацію про майновий стан і доходи;

- вказати суму витрат фактично понесених платником відповідного розділу;

- зазначити реквізити банківського рахунку;

- прикріпити документи в електронному вигляді (у pdf, jpg форматі або фото);

- підписати та надіслати.

Фахівці податкової служби рекомендують при поданні податкової декларації про майновий стан і доходи для отримання   податкової   знижки   через   застосунок   попередньо  ознайомитися з відеороликом від ДПС «Мобільний застосунок «Моя податкова», а саме: «Подання податкової декларації про майновий стан і доходи (податкова знижка)».

Тож, запрошуємо користуватися такими доступними та простими новаціями як мобільний застосунок й при цьому раціонально економити власний час, такий потрібний для ведення успішного бізнесу.